Bewerkt voedsel wel of niet?

In de supermarkten vind je veel bewerkt voedsel. Er worden ingrediënten aan toegevoegd om het er mooier uit te laten zien, beter te laten smaken of om het langer te kunnen bewaren. E 621 is een voorbeeld van een smaakversterker die toegevoegd is aan veel kant- en klaar producten zoals soepen en chips. Vraag jij je af waarom je die zak chips altijd helemaal op eet, dan weet je nu het geheim! 

Helemaal geen bewerkt voedsel eten is best lastig, maar tegenwoordig hebben we veel food deskundigen online die je daar graag alles over vertellen. Vlees, vis en peulvruchten kun je prima een lekker smaakje geven met goede kruiden en de juiste oliën. Tip; koop het boekje ” Het grote zonder pakjes & zakjes boek “ van Karin Luiten. Het is beter voor je gezondheid en uiteindelijk ook voor het milieu. Start gewoon eens met experimenteren. Zodra je vaker onbewerkt voedsel eet,  dan wil je niet meer anders. Want wees nou eerlijk…, dat bewerkte voedsel smaakt toch uiteindelijk allemaal hetzelfde (-:!