Leefstijlcoaching

De laatste jaren hebben werkgevers steeds meer verantwoordelijkheid gekregen omtrent het ziekteverzuim en wordt de term gezondheidsmanagement steeds meer gebruikt. (De wet poortwachter )

Fitte werknemers zijn minder ziek en ervaren meer werkplezier. Leefstijlcoaching is zeer geschikt om verzuim te voorkomen en mensen gezond en vitaal te krijgen en te houden. De leefstijlcoach weet hoe je ingesleten gewoontes kunt doorbreken en met kleine aanpassingen iemands leefstijl positief kunt veranderen.

Leefstijlcoaching is bedoeld voor de werknemer of cliënt die blijvend een gezondere leefstijl wil ontwikkelen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en zorgt voor veranderingen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stoppen met roken en ontspanning (stressreductie).

Mensen met een gezonde leefstijl  leven vaak langer in goede gezondheid. Ook positief denken, ondersteunende relaties en zinvol leven leiden tot vitaliteit. Gewoontes verander je niet van de ene op de andere dag. Wil je iets veranderen aan een gewoonte, dan zul je er bewust aan moeten werken om deze veranderingen blijvend te houden. Automatische gewoontes en gedrag sluipen er namelijk weer snel in, zeker als je moe bent, stress ervaart en veel van je wilskracht al hebt verbruikt.

Leefstijlcoaching houdt in dat de werknemer zélf de leefstijl gaat veranderen.  Krachtig Door helpt om dat op een manier te doen die precies bij de persoon past. Coaching vindt op zo’n manier plaats dat de cliënten zelf de mogelijkheden en de motivatie vinden om een bewuster leven te gaan leiden. Hierbij ligt de focus op gezonde keuzes die bij de client passen en dus vol te houden zijn.
Meer informatie zie de werkwijze.

Leefstijlcoaching na kanker

Voor mensen na kanker is een gezonde leefstijl van levensbelang. De ziekte kanker en de tumorgerichte behandelingen (operatie, bestraling, chemokuur) doen een grote aanslag op het lichaam.  De kans op het krijgen van kanker wordt door een gezonde of minder gezonde leefstijl beïnvloed, naast genetische aanleg. De schatting is dat 30% van de nieuwe kankergevallen in Nederland wordt veroorzaakt door een minder gezonde leefstijl. Dankzij inzichten uit onderzoek weten we steeds beter wat we hiertegen kunnen doen. Niet roken is hierin het belangrijkste advies, maar ook gezonde voeding, ontspanning en voldoende beweging helpen het risico te verlagen.

In de interventie “leefstijlcoaching na kanker”  worden vrouwen en mannen na curatieve behandeling gecoacht naar een gezondere leefstijl.  Een samenwerking met fysiotherapeuten en diëtisten is gewenst en soms (nog) nodig om fysiek te herstellen en ondersteunen. 

 

 

https://www.krachtigdoor.nl/contact/