Krachtig Door Leefstijl


We hebben het allemaal wel ergens gelezen. Mensen met een gezonde leefstijl, voldoende beweging en ontspanning,  leven vaak langer in goede gezondheid. Ook positief denken, ondersteunende relaties en zinvol leven leiden tot vitaliteit. Gewoontes verander je niet van de een op andere dag. Wil je iets veranderen aan een gewoonte, dan zul je er bewust aan moeten werken om deze veranderingen blijvend te houden. Automatische gewoontes en gedrag sluipen er namelijk weer snel in, zeker als je moe bent, veel van je wilskracht al hebt verbruikt of stress ervaart.

Leefstijlcoaching is voor degene die blijvend een gezondere leefstijl willen ontwikkelen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en zorgt voor veranderingen op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stoppen met roken en ontspanning. Leefstijlcoaching houdt in dat je zélf je leefstijl gaat veranderen en de coach helpt je om dat op een manier te doen die precies bij jou past. De coach begeleidt jou op zo’n manier dat je zelf de mogelijkheden en de motivatie vindt om een bewuster leven te gaan leiden. Hierbij ligt de focus op gezonde keuzes die bij jou passen en dus vol te houden zijn.

Om verzuim te voorkomen en mensen gezond en vitaal te krijgen en te houden is leefstijlcoaching geschikt. De leefstijlcoach weet hoe je ingesleten gewoontes kunnen doorbreken. En hoe met soms kleine aanpassingen iemands leefstijl positief kan veranderen.

Leefstijlcoaching en kanker

Volgens TNO zijn er in Nederland jaarlijks ruim 116.000 nieuwe gevallen van kanker en sterven jaarlijks 45.000 mensen aan kanker. De kans op het krijgen van kanker wordt door een gezonde of minder gezonde leefstijl beïnvloed, naast genetische aanleg. De schatting is dat 30% van de nieuwe kankergevallen in Nederland wordt veroorzaakt door een minder gezonde levensstijl. Niet roken is hierin het belangrijkste advies. Maar ook gezonde voeding en voldoende bewegen helpen het risico te verlagen.

Julia van Hoven begeleidt vrouwen en mannen na curatieve behandeling naar een gezondere leefstijl.  

Krachtig Door Balans- Krachtig Door Werk-Krachtig Door Leefstijl