Coaching na ziekte

Bedrijfscoaching na ziekte

Krachtig Door kan uw werknemer na een ziekteperiode deskundig ondersteunen bij terugkeer naar werk. Werknemers lopen regelmatig vast bij het leren omgaan met de gevolgen van een ziekte en het hervinden van een nieuwe balans op zowel het werk als op privé gebied . Werknemers zijn vaak gemotiveerd om na hun ziekte weer aan de slag te gaan op de werkvloer. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, concentratiestoornissen en andere klachten blijken vaak een belemmering te zijn. Ook voor werkbehoud na re-integratie is bedrijfscoaching geschikt.  Aspecten zoals belastbaarheid, energiebalans en rouwverwerking zijn onderdeel van de begeleiding. Tevens worden leidinggevenden geadviseerd.

Leefstijlcoaching na ziekte

Er is steeds meer vraag voor begeleiding naar een gezondere leefstijl. Na ziekte wordt men zich bewust van de gevolgen van  leefstijl op gezondheid. Sommige behandelingen (zoals operatie, bestraling, chemokuur) doen een grote aanslag op het lichaam. De kans op het krijgen en terugkeer van ziekten wordt door een gezonde of minder gezonde leefstijl beïnvloed, naast genetische aanleg. Zo is bijvoorbeeld de schatting dat 30% van de nieuwe kankergevallen in Nederland wordt veroorzaakt door een minder gezonde levensstijl. Dankzij inzichten uit onderzoek weten we steeds beter wat we hiertegen kunnen doen. Niet roken is hierin het belangrijkste advies, maar ook gezonde voeding, ontspanning en voldoende bewegen helpen het risico te verlagen.

In de interventie leefstijlcoaching na ziekte worden vrouwen en mannen gecoacht naar een gezondere leefstijl. Krachtig Door werkt regelmatig samen met bedrijfsartsen, fysiotherapeuten en diëtisten.

Meer informatie https://www.kwf.nl/standpunten/leefstijl-en-kanker