Coaching na ziekte

Bedrijfscoaching na ziekte

Krachtig Door kan uw werknemer na een ziekteperiode deskundig ondersteunen bij terugkeer naar werk. Werknemers lopen regelmatig vast bij het leren omgaan met de gevolgen van een ziekte en het hervinden van een nieuwe balans op zowel het werk als op privé gebied . Werknemers zijn vaak gemotiveerd om na hun ziekte weer aan de slag te gaan op de werkvloer. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, concentratiestoornissen en andere klachten blijken vaak een belemmering te zijn. Ook voor werkbehoud na re-integratie is bedrijfscoaching geschikt.  Aspecten zoals belastbaarheid, energiebalans en rouwverwerking zijn onderdeel van de begeleiding. Tevens worden leidinggevenden geadviseerd.

Werknemers die na besmetting met Covid-19 weer starten met werk kunnen kampen met lichamelijke-, cognitieve en psychische klachten. Klachten die werknemers kunnen ervaren zijn o.a. vermoeidheid, verdriet, boosheid, problemen met geheugen, prikkels en concentratie. Krachtig Door biedt biedt handvatten en inzicht bij het omgaan met deze klachten en begeleidt werknemers die moeite hebben met terugkeer naar werk. In de begeleiding komen onderwerpen aan bod als psycho-educatie, angst, energiemanagement en verwerking.  Waar nodig wordt samengewerkt met andere disciplines.

Leefstijlcoaching na ziekte

Er is steeds meer vraag voor begeleiding naar een gezondere leefstijl.  De kans op het krijgen en terugkeer van ziekten wordt door een gezonde of minder gezonde leefstijl beïnvloed, naast genetische aanleg. In de interventie leefstijlcoaching na ziekte worden vrouwen en mannen gecoacht naar een gezondere leefstijl. Krachtig Door werkt regelmatig samen met bedrijfsartsen, fysiotherapeuten en diëtisten.

Meer informatie https://www.kwf.nl/standpunten/leefstijl-en-kanker