Coaching na ziekte

Krachtig Door kan uw werknemer na een ziekteperiode ondersteunen bij terugkeer naar werk. Werknemers lopen regelmatig vast bij het leren omgaan met de gevolgen van een ziekte en het hervinden van een nieuwe balans op zowel het werk als op privé gebied . Werknemers zijn vaak gemotiveerd om na hun ziekte weer aan de slag te gaan op de werkvloer. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, concentratiestoornissen en andere klachten blijken vaak een belemmering te zijn. Ook voor werkbehoud na re-integratie is bedrijfscoaching geschikt.  Aspecten zoals belastbaarheid, energiebalans en rouwverwerking zijn onderdeel van de begeleiding. Tevens worden leidinggevenden geadviseerd.

Werknemers die na besmetting met Covid-19 weer starten met werk kunnen kampen met lichamelijke-, cognitieve en psychische klachten. Voorbeelden van klachten die werknemers kunnen ervaren zijn vermoeidheid, verdriet, boosheid, prikkelverwerking en concentratie. Krachtig Door biedt biedt handvatten en inzicht bij het omgaan met deze (mentale) klachten en begeleidt werknemers die moeite hebben met terugkeer naar werk. In de begeleiding komen onderwerpen aan bod als psycho-educatie, angst, energiemanagement en verwerking.  Met behulp van individuele gesprekken, een e- learning en samenwerking met andere disciplines zoals ergotherapie en fysiotherapie wordt uw werknemer ondersteund bij terugkeer naar werk.

Leefstijlcoaching 

Er is steeds meer vraag voor begeleiding van werknemers naar een gezondere leefstijl.   In de interventie leefstijlcoaching worden vrouwen en mannen op een gedragsmatige wijze gecoacht naar een gezondere leefstijl. Krachtig Door werkt regelmatig samen met bedrijfsartsen, fysiotherapeuten en diëtisten.

Meer informatie https://www.kwf.nl/standpunten/leefstijl-en-kanker