Coaching na Kanker

Bedrijfscoaching na kanker

Krachtig Door kan uw werknemer na kanker deskundig ondersteunen bij terugkeer naar werk. Werknemers lopen regelmatig vast bij het leren omgaan met de gevolgen van kanker en het hervinden van een nieuwe balans op zowel het werk als op privé gebied . Werknemers zijn vaak gemotiveerd om na hun ziekte weer aan de slag te gaan op de werkvloer. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, concentratiestoornissen en andere klachten blijken vaak een belemmering te zijn. Ook voor werkbehoud na re-integratie is bedrijfscoaching geschikt.  Aspecten zoals belastbaarheid, energiebalans en rouwverwerking zijn onderdeel van de begeleiding. Tevens worden leidinggevenden geadviseerd.

Voor meer informatie zie de link https://www.kanker.nl/gevolgen-van-kanker/werk-en-kanker/werk-en-kanker/werk-en-kanker-0

Leefstijlcoaching na kanker

Er is steeds meer vraag voor begeleiding naar een gezondere leefstijl. Werknemers die kanker hebben gehad worden zich bewuster van hun leefstijl en het (levens) belang van een gezonde leefstijl. De ziekte kanker en de tumorgerichte behandelingen (operatie, bestraling, chemokuur) hebben een grote aanslag op hun lichaam gedaan. De kans op het krijgen en terugkeer van kanker wordt door een gezonde of minder gezonde leefstijl beïnvloed, naast genetische aanleg. De schatting is dat 30% van de nieuwe kankergevallen in Nederland wordt veroorzaakt door een minder gezonde levensstijl. Dankzij inzichten uit onderzoek weten we steeds beter wat we hiertegen kunnen doen. Niet roken is hierin het belangrijkste advies, maar ook gezonde voeding, ontspanning en voldoende bewegen helpen het risico te verlagen.

In de interventie leefstijlcoaching na kanker worden vrouwen en mannen na curatieve behandeling gecoacht naar een gezondere leefstijl. Krachtig Door werkt regelmatig samen met bedrijfsartsen, fysiotherapeuten en diëtisten.

Meer informatie https://www.kwf.nl/standpunten/leefstijl-en-kanker