Krachtig Door na kanker

Bedrijfsmaatschappelijk werker Julia van Hoven is gespecialiseerd in het begeleiding van mensen en kanker. De begeleiding richt zich op het leren omgaan met de gevolgen van kanker en het hervinden van een nieuwe balans op zowel werk als privé gebied.

Ziekte  en re-integratie Werknemers willen na ziekte weer aan de slag op de werkvloer. Dit blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk. Vermoeidheid, concentratiestoornissen en andere klachten blijken vaak een belemmering te zijn om het werk op te bouwen. Bedrijfsmaatschappelijk werk kan uw werknemer met een medische beperking of ziekte deskundig ondersteunen bij terugkeer naar werk. Aspecten zoals belastbaarheid, energiebalans en rouwverwerking zijn onderdeel van de begeleiding en tevens het adviseren van  leidinggevenden en managers.

Leefstijlcoaching en kanker Volgens TNO zijn er in Nederland jaarlijks ruim 116.000 nieuwe gevallen van kanker en sterven jaarlijks 45.000 mensen aan kanker. De kans op het krijgen van kanker wordt door een gezonde of minder gezonde leefstijl beïnvloed, naast genetische aanleg. De schatting is dat 30% van de nieuwe kankergevallen in Nederland wordt veroorzaakt door een minder gezonde levensstijl. Niet roken is hierin het belangrijkste advies. Maar ook gezonde voeding en voldoende bewegen helpen het risico te verlagen. Julia van Hoven begeleidt vrouwen en mannen na curatieve behandeling met het coachen naar een gezonde leefstijl.